OTTELUENNAKON TARJOAA AGCO REMAN – Jännittävä kamppailu Pankkarilla – Huima kohtaa Raiders Basketin 20.1.

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  17.1.2024

Teksti: Teemu Blom

Vuoden 2024 alku oli Huimalle voitokas tiukan taistelun jälkeen, kun joukkue voitti Oulun pistein 89-95. Seuraavana vastassa Pankkarilla on Järvenpään Raiders. Raiders on Huimaa vain yhden voiton edellä ja voittamalla lauantain kotiottelunsa Huima nousisi tasapisteisiin Raidersin kanssa, jotka tällä hetkellä majailevat sarjan viidentenä.

Huiman peli oli nousujohteinen loppusyksyn ajan ja joukkueen pelivire näyttää parantuneen vielä lisää joulutauon harjoittelujakson myötä. Oulussa Kalle Kalin, sekä amerikkalaispelaajat Lott ja Lewis esiintyivät erityisen vahvasti. Santeri Mäntynen ja Ian Uwamungu ovat myös antaneet merkittävän panoksensa. Lisäksi koko joukkue oli nyt terve, kun Gleb Sokolov teki paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Päävalmentaja Koskinen kommentoi myönteisesti joukkueen tilannetta:

Joulun aikana joukkue sai ehjän neljän viikon harjoittelujakson. Muutama tuhat heittoa ja koko joukkueen motivoitunut harjoittelu on nostanut pelin tasoa. Tämän johdosta kestävyysominaisuudet ja heittopeli ovat nyt kohdallaan. Jos vältymme jatkossa loukkaantumisilta, tilanne vaikuttaa varsin hyvälle.

Raiders aloitti syyskauden vahvasti kahden onnistuneen jenkkivahvistuksen johdolla, voittaen kaikki viisi ensimmäistä peliään, mukaan lukien kohtaaminen Huiman kanssa Järvenpäässä pistein 80-64 . Sen jälkeen voitot ja tappiot ovat vuorotelleet ja joukkueen vire on ollut vähän laskeva. Joulutauolla pidempi joukkueen jenkkikaksikosta Gregory Hextall sai lähteä ja hänet korvattiin kahdella liigapudokkaalla, kun Teemu Kristeri sekä peräti 206 cm Veeti Helakorpi siirtyivät Kouvoista Raidersiin.

Vieras joukkueen kiinnostavin pelaaja on kuitenkin Deshaune Hicks (178 cm), joka on johtanut pistetilastoa koko kauden ajan. Hicksin pysäyttäminen onkin yksi ottelun ratkaisukohtia.

Näin ollen odotettavissa on tiukkaakin tiukempi kamppailu, kun Huima ja Raiders kohtaavat tulevana lauantaina Pankkarilla klo 17.00.

Tervetuloa kannustamaan! Liput 10/8 eur.

(Artikkelikuva: E. Happonen)


Historian siipien havinaa

Historia osuudessa kaivettiin esille lehtijuttua ja kuvaa kaudelta 1980-81. Tällä kaudella Huimalla oli kypsynyt uudempi sukupolvi pelaajia ja joukkue nousi toista kertaa SM-sarjaan. Taaskin omien poikien johdattamana ja uudella vasta rakennetulla liikuntatalolla.

Kuvissa vilahtavat uudemman sukupolven Jampe Lehtonen, Vesa Purokuru sekä Jouko Rytkönen. Vanhempaa sukupolvea edusti kuvassa Kelly Pietikäinen nro 10. Joukkueen kuntohuippua haettiin keväälle jolloin alkoivat play off -pelit. Gerald Leen johdattama Orimattilan Jymy tippui jatkosta Huiman käsittelyssä.

Huima Basketball