Otteluennakon tarjoaa AGCO REMAN – Huima vs. Raholan Pyrkivä 14.12. – Syyskauden päätösottelu

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  13.12.2023

Teksti: Teemu Blom

Huiman syyskausi huipentuu viimeiseen otteluun ennen syyskauden päätöstä. Kinkku ja laatitkot saavat odottaa vielä hetken ja syyskauden päätösotteluun vieraaksemme saapuu Raholan Pyrkivä aivan sieltä Tampereen kupeesta nääs.

Huiman otteet ovat vuoristoradan jälkeen tasoittuneet, ja joukkueen sisäiset roolit ja peli ovat alkaneet löytyä. Viime aikojen tehokkain nelikko on koostunut Isaiah Lewisista, Core`von Lottista, Ian Uwamungusta ja Semi Saaresta. Joukkue on voittanut neljä viimeisestä 11 ottelustaan ja sijoittuu tällä hetkellä seitsemänneksi sarjassa. Rahola on tällä hetkellä sarjan kuudes ja pelannut yhden ottelun vähemmän, kuin Huima.

”Rahola taistelee samoista sijoituksista, joten odotettavissa on tiukka neljän pisteen ottelu. Pisteentekomme on ollut liikaa neljän pelaajan varassa ja toiveissa olisi että muutkin pystyisivät parantamaan ja ottamaan vastuuta korinteosta. Joukkue on likimain terve ja ainoastaan Gleb Sokolov puuttuu vielä tästä pelistä. Sokolov on harjoitellut jo normaalisti ja palailee joukkueeseen heti joulutauon jälkeen”, kommentoi päävalmentaja Tommi Koskinen.

Pyrkivä on syksyn myötä uusi tulokas 1. divisioona A:ssa noustuaan keväällä karsintojen päätteeksi. Joukkue on suorittanut syksyn kokonaan kotimaisin voimin vaikka Raholalaisia kevään karsinnoissa auttoikin jenkkivahvistus. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä otteluaan syksyllä ja häviten sen jälkeen kuusi peräkkäistä ottelua. Sitten taas seurasi kaksi perättäistä voitettua ottelua.

Joukkueen pisteenteko on ollut varsin tasaista ja korisukkaa ovat tuuletelleet tasaiseen tahtiin Olli Kanerva 13,8 pistettä per peli, Angel Mavrodiev 12,4 pistettä per peli sekä Huimastakin parin vuoden takaa tuttu Karo Puittinen 12 pistettä per peli. Valmennuksesta vastaavat Juho Jaakkola, Jorgo Dakaj sekä pitkän pelaaja-valmentajauran tehnyt Jarmo Laitinen.

Historian siipien havinaa

Huimalta ja Raholan Pyrkivältä ei löydy pitkää historiaa keskinäisistä otteluista. Vuosien kuluessa Huiman kanssa samoissa sarjoissa pelanneita joukkueita on tullut ja mennyt.

80-luvun alussa Huima pelasi kiihkeitä paikallisotteluita Laukaan Urheilijoita vastaan. Noina vuosina Laukaa oli parhaimmillaan jopa likellä SM-karsintoja. Toisessa kuvassa Huiman Jouko Heikkinen harhauttaa Laukaan Suolahtelaislähtöistä Juho Elomaata. Toisessa saman pelikauden kuvassa Huiman Jopi Silvennoinen vie Uudenkaupungin Salaterää

Huima Basketball