OTTELUENNAKON TARJOAA AGCO REMAN – Huima valmistautuu kohtaamaan Torpan Pojat – Voitto vaatii syksyn parasta suoritusta

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  16.11.2023

Teksti: Teemu Blom

Huiman seuraava kotiottelu on edessä lauantaina 18.11, kun Äänekoskelle saapuu legendaarinen ja aina niin rakas vihollinen Torpan Pojat. Otteluun lähdetään revanssihenkisesti kevään pudotuspeleistä, joissa Helsinkiläiset onnistuivat voittamaan Huiman kahdesti ja etenemään jatkoon loistavan heittopelinsä ansiosta. Viime kauden runkosarjakohtaamisissa Huima vei voiton molemmista peleistä, syksyllä Helsingissä lukemin 101-89 ja keväällä Äänekoskella 103-96.

Huimalla on nyt takanaan lupaavampi jakso, kun se on voittanut kolme viimeisestä neljästä pelistään. Viimeisin voitto tuli Turun NMKY:stä pistein 93-82. Joukkueen kokoonpanosta esiin ovat nousseet Isaiah Lewis, joka teki viime pelissä 32 pistettä, Semi Saari kuudella kolmen pisteen heitollaan ja 25 pisteellään sekä Ian Uwamungu, joka on parantanut peliään peli peliltä ja edellisen ottelun 16 pistettä oli myös hänen kauden parhaansa. Core`von Lottin sairastuminen on aiheuttanut harmaita hiuksia valmennusjohdolle ja hän lienee pois vielä varmaankin parista seuraavasta pelistä, joten edelleen koko joukkueen on otettava roolia ja vastuuta kentällä.

Päävalmentaja Koskinen vaatii joukkueelta syksyn parasta suoritusta voittaakseen lauantain pelin. ”ToPo on sarjan neljän parhaan joukkueen joukossa materiaaliltaan ja voitto edellyttää ehjää suoritusta koko joukkueelta. Heikkoihin jaksoihin ei ole varaa”, kommentoi Koskinen.

ToPo on voittanut neljä kuudesta pelaamastaan ottelusta ja sijoittuu sarjan keskivaiheille Huiman edelle. Eldar Skamo (20 pistettä per ottelu), Markus Rautasalo (17 pistettä per peli) ja Alvar Michelsen (13,5 pistettä per peli) ovat olleet joukkueen avainpelaajia tällä kaudella. Sen sijaan viime kaudella Huimaa vastaan onnistuneet Marius Van Andringa, Äänekoskelaisyleisön suursuosikki Ilkka Sirola sekä Leo Nordberg puuttuvat Torpan vahvuudesta tällä kaudella.

HISTORIAN SIIPIEN HAVINAA

Huiman ja Torpan Poikien historia ulottuu aina 70-luvun mestaruussarjakausiin asti. Tämänkertaiset kuvat ovat pelikaudelta 1976-77 Huiman pelatessa sm-sarjaa. Huimasta parhaana pelaajana erottui Mikko Honka 20 pisteellään, sekä sen kautinen jopa 206 senttinen jenkkivahvistus Myron Schuckman, joka oli tehnyt 10 pistettä. Kuvissa vilahtaa myös Huiman numero 10, Kelly Pietikäinen.

Huima Basketball