Otteluennakon tarjoaa Agco Reman – Huima valmistautuu kohtaamaan perinteikkään Turun NMKY:n

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  10.11.2023

Teksti: Teemu Blom

Pää pystyyn ja katse eteenpäin!

Jyväskyläpelin tappio on haluttu nopeasti unohtaa Huimassa. Näin ollen katseet suunnataan jo seuraavaan peliin, joka onneksi koittaa jo huomenna. Lauantaina Pankkarille saapuu perinteinen vastustaja, Turun NMKY, joka on aikojen saatossa voittanut peräti 4 Suomen mestaruutta ja yhteensä 9 mitalia. Huima on tällä kaudella onnistunut voittamaan kaksi kertaa kuudesta pelistään, kun taas turkulaiset ovat vielä nollakerholaisia, häviten kaikki viisi otteluaan tähän mennessä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa, ja Huima vei molemmat ottelut. Äänekoskella voitto oli lukemin 97-88 ja Turussa 98-78.

Turun joukkueesta parhaiten ovat esiintyneet viimeisessä ottelussa mukana ollut Joona Airenne, joka teki 29 pistettä sekä Emil Komusaari, joka pelasi keskiarvolla 12,8 pistettä ja Verneri Virtanen, jonka keskiarvo on 10 pistettä. Joukkuetta valmentaa kokenut Ray Ailus. Turun joukkue on varsin nuori, sillä lukuun ottamatta kahta pelaajaa, kaikki ovat syntyneet 2000-luvulla ja suurin osa heistä on kotoisin Turun seudulta.

 

Historian siipien havinaa

Historian osalta palataan tällä kertaa 70-luvun puolelle, kun Huima ja Turun NMKY kohtasivat kauden 1977-78 pelissä. Ottelu oli toimittajan mielestä kauden pohjanoteeraus mutta Huima kuitenkin nappasi komean 121-94 voiton. Huiman paras pistemies oli Andy Gooden 28 pisteellä, kun taas Turun paras oli Tapio Sten 33 pisteellään. Mielenkiintoista nykykoripallon seuraajalle on, että molempien pelaajien pojat ovat myös pelanneet menestyksekkään uran, tosin nyt molemmat ovat jo lopettaneet aktiiviuransa.

Huima Basketball