Otteluennakon tarjoaa Agco Reman- Huima kohtaa Oulu Basketballin kauden ensimmäisessä kotipelissä

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  12.10.2023

Teksti: Teemu Blom

Vuorossa kauden ensimmäinen kotipeli!

Huiman pelikausi 2023-24 on sitten ekan vieraspelin osalta polkaistu käyntiin. Kauden avausottelussa koettiin vierastappio Jyväskylässä pistein 88-76, jopa liki tuhatpäisen yleisön edessä.

Kotiavaus on edessä tulevana lauantaina, kun Huiman vieraaksi saapuu Oulu Basketball. Oulu on kohdattu harjoituspeleissä jo kahdesti tänä syksynä ja nyt vuorossa on ensimmäinen varsinainen sarjapeli.

Huiman joukkue alkaa kokoonpanon osalta olla lopullisessa muodossaan. Uudet ameriikan avut Isaiah Lewis ja
Core´von Lott ovat osoittaneet paranevia otteita peli peliltä. Jyväskylässä kaverit pistivät vajaat 20 pistettä mieheen.

Hyvään syysvireeseen ovat yltäneet myös Waheid Hassan, joka on ahkeroinut noin 10 pistettä per peli. Lisäksi omista ”vanhoista” pojista Kassu Häkkinen ja Kalle Kalin esittivät parhaita otteitaan muutamaan vuoteen! Uusista vahvistuksista Ian Uwamungu on vielä parannellut kipeää jalkaansa ja ei ole päässyt tosi toimiin. Huiman osalta on siis odotettavissa mielenkiintoinen kotiavaus.

Oulun kausi puolestaan alkoi kotiottelulla Raidersia vastaan viime lauantaina, jonka Oulu hävisi pistein 78-90. Oulun joukkueesta onnistuivat Viljami Valkama (22 pistettä) sekä vahvistukset Justin Brown (14 pistettä) ja Jeamer Wilson (22 pistettä). Wilson korvaa Oulun kokoonpanossa harjoituspeleissä esiintyneen Brandon Lawanin.

Päävalmentaja Tommi Koskinen kommentoi tulevaa ottelua: ”koitamme edelleen peli peliltä parantaa yhteispeliä. Oulu on ollut meille kautta aikojen vaikea vastus ja ottelut heitä vastaan ovat olleet tasaisia. Viime kaudella voitimme kotona mutta hävisimme vierasottelun”.

Lauantaina Huiman kokoonpanosta sivussa ovat varmuudella Gleb Sokolov sekä Joona Lasarov.

Historian siipien havinaa

Syksyllä 1981 pelattiin ensimmäistä kertaa SM-sarjan avauspeli liikuntatalolla. Ensimmäistä kertaa (melkein kaikki) pääsivät katsomaan peliä. Käy tsekkaamassa lehtijuttu Historiikki -sivulta tai tästä.

Huima Basketball