Otteluennakon tarjoaa AGCO REMAN – Huima ja Kipinä kohtaavat paikallisderbyssä 22.2.

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  20.2.2024

Teksti: Teemu Blom

Kevätkauden toinen kotiottelu tuo vastaan paikallisvastustaja Kipinän.

Huiman kevätkausi on sujunut vaihtelevasti. Muutaman hyvän suorituksen lisäksi kevätkauden otteluiden joukossa on ollut myös muutama heikko esitys. Vierasvoitot Oulusta ja Turusta sekä kotivoitto Raholaa vastaan ovat ilahduttaneet Huiman kannattajia, sen sijaan tappio Tampereella ja viimeksi perjantaina reiluin pistein Torpan Poikia vastaan ovat osoittaneet, että parantamista pelaamisessa yhä löytyy. Onnistujia joukkueessa olivat edellisessä Helsingin pelissä Core’von Lott ja Isaiah Lewis sekä loppua kohden 20 pistettä nakuttanut Ian Uwamungu. Sen sijaan loppu kotimainen osasto jäi enempi tai vähempi telineisiin.

Paikallisvastustaja Kipinää vastaan joukkueella olisi nyt näytön paikka. Viime kaudella paikallispelit hävittiin, samoin tällä kaudella ensimmäinen peli päättyi liikuntatalolla Kipinän 11 pisteen voittoon. Omalla parhaalla esityksellä ottelu on kuitenkin voitettavissa.

Päävalmentaja Tommi Koskinen on luottavainen joukkueeseensa vaikka Kipinä onkin ennakkosuosikki.

”Toiveissa on kuitenkin, että joukkue pystyy pelaamaan yhtä ehjän ottelun kuin edellisessä Kipinä-pelissä, tappiosta huolimatta. Levypalloissa on parannettavaa verrattuna aikaisempiin peleihin, jos haluamme voittaa”, sanoo Koskinen.

Kipinän kausi on kulkenut kaksijakoisesti. Joukkue aloitti kauden vauhdikkaasti nousten sarjan kärkinelikkoon kolmen amerikkalaisvahvistuksen: Matt Simpson, Nathaniel Pollard ja Coryon Mason johdolla. Tässä vaiheessa kevättä kuitenkin kaikki syksyllä aloittaneet vahvistukset ovat poistuneet joukkueen vahvuudesta. Simpson lähti loukkaantumisen vuoksi jo syksyllä, Pollard sai paikan SM-sarjasta Kauhajoelta ja Mason puolestaan lähti henkilökohtaisiin syihin vedoten viime viikolla.

Kavereita paikkaamaan on hankittu 185 senttinen Ben College sekä parimetrinen James Rojas. Molemmat ovat onnistuneet pelaamissaan otteluissa noin 22,5 pisteen keskiarvolla. Ehkäpä jenkkien vaihtoruletista johtuen Kipinä on vuoden 2024 puolella pelatuissa viidessä ottelussaan onnistunut voittamaan vain kerran.

Tervetuloa torstaina 22.2. klo 18.30 Pankkari Areenalle!

Historian siipien havinaa

70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa koripallo oli todella kuumaa Keski-Suomessa. Ykkösdivisioonassa pelasi peräti neljä joukkuetta: Laukaan Urheilijat, HonSu, Säynätsalon Riento ja Huima. Paikallisottelut olivat suuria tapahtumia, jotka vetivät lehterit täyteen innokkaita katsojia.

Yksi ottelu on jäänyt erityisesti otteluennakon kirjoittajan mieleen. Se oli Huima ja Honsu -kamppailu, joka ratkesi vasta kahden jatkoajan jälkeen Huiman niukkaan 76-72-voittoon.

Oheisissa kuvissa on nähtävissä Huiman pelaajia tuolta kaudelta. Jouko Rytkönen, Hannu Kaikkonen ja Juha Huuskonen olivat kaikki tärkeitä pelaajia joukkueelle.  Timo-Pekka Nieminen oli myös mukana joukkueessa.

Nämä kuvat ja muistot tuovat takaisin mieleen tuon ajan koripallohuuman.

Huima Basketball