OTTELUENNAKON TARJOAA AGCO REMAN – Huima ja HBA-Märsky iskevät yhteen – ilmainen pääsy Pankkari Areenalle

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  30.11.2023

Teksti: Teemu Blom

Huiman vilkas kotiotteluiden syksy saa jatkoa lauantaina 2.12. ottelulla, kun Hanno Möttölän ja Petteri Koposen luotsaama Helsinki Basketball Academy eli HBA-Märsky kohtaa joukkueemme Pankkari Areenalla.

Huiman syksy on sujunut osin erilaisten pienten ja pieniä suurempien vastoinkäymisten johdosta vähän nihkeästi. Edellisestä kotiottelusta puuttui neljä vakiokokoonpanon pelaajaa mutta nyt sairastuvalta on saatu vahvistuksia kentälle. Joulutauon lähestyessä toivomme pääsevämme pelaamaan lähes parhaalla miehistöllämme.

Edellinen pelimme Honkaa vastaan vieraissa toi reilun tappion ja se osoitti myös Hongan kovan tason. Heidän joukkueensa, vahvistettuna kahdella maajoukkuetason pelaajalla on selvästi divari A:n kovimpia. Huiman joukkueesta kannattaa seurata nousujohteisesti koko syksyn pelannutta Ian Uwamungua sekä aika ajoin väläytellyttä Semi Saarta. Amerikkalaisvahvistuksemme Core`von Lott ja Isaiah Lewis ovat pelanneet hyviä otteluita mutta ailahtelu otteissa on vaivannut. Lottin otteita on haitannut syksyn aikana jäytänyt virustulehdus mutta sen parantuminen näkyikin jo liukkaampana liikkumisena Honka pelissä

”HBA tulee Äänekoskelle varmasti hyvin harjoitelleena ja peräkkäisten päivien pelit eivät pitäisi näkyä väsymyksenä. Uskon kuitenkin, että omalla hyvällä pelillä voitto on otettavissa, kommentoi päävalmentaja Tommi Koskinen.”  Kokoonpanosta lauantaina puuttuvat Gleb Sokolov ja Santeri Mäntynen.

HBA puolestaan on sarjassa edennyt suunnilleen tasatahtia meidän kanssamme. Ennen viikonlopun koitoksia HBA on voittanut kolme peliä seitsemästä. Ennen lauantain peliä HBA kohtaa Äänekoskella perjantaina paikallisvastustaja Kipinän. Joukkue yöpyy myös Äänekoskella, tehden pienen vieraspelikiertueen, joka lienee hyvää harjoitusta näille Suomi koriksen tulevaisuuden toivoille.

HBA:n parhaat pistemiehet tällä kaudella ovat olleet Jelani Towa (193 cm) 18,8 pistettä, Olavi Suutela (203 cm) 15 pistettä sekä Samu Adler (188 cm) 14 pistettä per ottelu. On huomionarvoista, että HBA on hävinnyt käytännössä samoille joukkueille kuin me eli ToPo, JBA, Honka ja Raiders. Tämä vahvistaa käsitystä siitä, että neljä kovinta joukkuetta nousee esiin ennen joulutaukoa.

Hyödyttääkö perjantain Kipinä-peli HBA:ta paremman pelirytmin vuoksi vai saammeko me tuoreempana hyökätä väsynyttä vierasjoukkuetta vastaan, joka odottaa jo kotimatkaa ja bussiin pääsyä on näitä urheilun ikuisuuskysymyksiä. Sen näyttää vasta lauantain peli.

Illan ottelu on Äänekosken kaupungin nimikko-ottelu, joten sisäänpääsy on ilmainen.

Tervetuloa Pankkari Areenalle lauantaina kannustamaan kotijoukkuetta!

 

 

(Uutisen kansikuvan Isaiah Lewisistä on napannut Esa Happonen)

 

 

Historian siipien havinaa

Huiman ja HBA:n yhteistä historiaa on verrattain vähän, sillä HBA perustettiin vasta vuonna 2011. Historia osastoon päätettiinkin napata SM-sarjaa Huiman kanssa 70-luvulla tahkonnut HKT.

HKT oli tunnettu ja menestyksekäs seura, joka voitti useita mitaleita. Seuraa valmensi muun muassa tv:stä tuttu selostajalegenda Pentti Salmi ja myös maajoukkuettakin valmentanut Kari Liimo oli alun perin HKT:n miehiä. Huima oli kukistanut HKT:n Hiskinmäen luolassaan pistein 91-89.

Kuvissa esiintyy myös Huiman ensimmäinen amerikkalaisvahvistus Mike Norwood. Eikä huonosti esiintynytkään, sillä parhaassa pelissään avaus SM-kaudella Norwood mätti peräti 40 pistettä

Huima Basketball