Otteluennakon tarjoaa AGCO REMAN – Huima haastaa Tapiolan Hongan uudella vahvistuksella 2.3.

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  29.2.2024

Teksti: Teemu Blom

Tapiolan Honka ja Jyväskylä rallattelevat tällä hetkellä (29.2.) tasapisteissä sarjataulukon kärjessä.
Huimalla taasen on alla riemastuttava voitto paikalliskamppailusta Kipinää vastaan viime viikolta. Torstain ottelu venyi jatkoajalle ja lähes ennätyksellinen yleisömäärä oli seuraamassa peliä. Ilahduttavaa oli myös huomata, että entiset pelaajat olivat vahvasti edustettuina katsojien joukossa.

Huiman kevätkausi on seitsemässä pelissä tuottanut neljä voittoa, kun runkosarjassa on vielä kolme ottelua jäljellä. Viikonlopun pelin jälkeen kalenterissa on kaksi peliä vieraissa: HBA-Märsky Helsingissä 8.3. ja Raholan Pyrkivä Tampereella 24.3.

Tässä vaiheessa tietysti kunnon myyntimiehenä pitäisi sanoa että eikä siinä vielä kaikki! Lauantaina Huima saa vielä uunituoreen vahvistuksen peliin, kun keskiviikkona Äänekoskelle saapunut 25- vuotias ja parimetrinen Duoth Gach tekee depyyttinsä Pankkarin parketilla.

”Gach tuo koollaan ja ulottuvuudellaan joukkueeseen kaivattua levypallovoimaa ja tarjoaa mahdollisuuden päästä eroon koko kauden jatkuneesta ongelmasta levypallopelin suhteen. Ensimmäiset pelit todennäköisesti menevät vähän totutellessa mutta play offeihin mennessä uskon joukkuepelin olevan jo eri mallilla. Kiitos Huiman taustajoukoille uuden pelaajan saamisesta Äänekoskelle”, kommentoi päävalmentaja Tommi Koskinen.

Tapiolan Hongan kausi alkoi erittäin vahvasti syksyllä, sillä joukkue voitti peräti 14 ensimmäistä otteluaan ilman tappioita. Tämän jälkeen Honka koki kaksi peräkkäistä tappiota JBA:lle ja Raholalle mutta on sittemmin palannut voittojen tielle ja voittanut kaksi ottelua ennen lauantaina pelattavaa ottelua. Hongan joukkueessa on useita merkittäviä pelaajia, joista tunnetuimpia ovat Tuukka Kotti, Carl Lindbom ja David Gonzalves. Lindbom ja Gonzalves ovat tehneet keskimäärin noin 15 pistettä ottelua kohden, kun taas Kotin pistekeskiarvo on 12. Hongan tehokkain pistemies on kuitenkin Riku Korhonen (195cm), jonka pistekeskiarvo on 17,7.

 

Tervetuloa Pankkarille lauantaina 2.3. klo 17.00.

(Uutisen kuva: E. Happonen)


Historian siipien havinaa

Historiaosuuteen ennakon kirjoittaja on kerännyt pelimiehiä menneiltä vuosikymmeniltä. Kuvissa näkyvät SM-sarjassa Huimaa kolmella pelikaudella edustanut Esa Närhi, 80-luvulla Huiman paidassa esiintynyt Risto Kotilainen sekä joukkueen kapteeninakin kunnostautunut Pentti Puromäki.
Espoo puolestaan on esiintynyt SM- ja divaritasolla usealla joukkueella. 1970-luvulla yhtä aikaa SM-sarjassa pelasivat sekä Honka että Playboys. 1980-luvulle tultaessa nämä yhdistyivät Playhongaksi. Arkistojen kätköistä kaivetussa kuvassa on Playhongan Martti Sajantila keskellä. Sajantilan poika Erik, nousi tällä kaudella otsikoihin johdettuaan syksyllä Liigan pistetilastoa.
Huima Basketball