Otteluennakon tarjoaa Agco Reman- Avausvoitto siintää molemmilla katseissa, kun Huima ja Helsingin NMKY kohtaavat

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  27.10.2023

Teksti: Teemu Blom

Avausvoitto on tavoitteena sekä kotijoukkue Huimalla, että vieraaksi saapuvalle Helsingin NMKY:lle, jotka kohtaavat Pankkarilla huomenna lauantaina. Molemmilla joukkueilla on takanaan kolme ottelua ennen illan kohtaamista.

Huima kohtasi edellisenä viikonloppuna Järvenpään Raidersin. Huima oli ajoittain hyvin mukana mutta ote hiipui pelin loppua kohden. Vaikka tappio kirpaisi, amerikkalaispelaaja Core’von Lott esitti piristäviä suorituksia. Hänellä oli enemmän varmuutta pallonkäsittelyssä ja itseluottamus näytti kasvaneen, sillä hän teki kauden parhaat 20 pistettä yhteensä.

Päävalmentaja Tommi Koskinen totesi: ”Joukkue tarvitsee vielä ratkaisijoita, jotka pystyvät kantamaan joukkuetta heikompien jaksojen yli. On mielenkiintoista nähdä, löytyykö heitä lauantaina.”

Huiman kokoonpanosta ovat varmasti poissa Gleb Sokolov ja Joona Lasarov. Lisäksi joukkueessa on ollut syysflunssaa, joten lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipäivänä.

Legendaarinen Helsingin NMKY saapuu Äänekoskelle täysin kotimaisella joukkueella. Seura panostaa laajasti juniori- ja nuorisotyöhön, mikä näkyy myös edustusjoukkueessa. Parhaiten tällä kaudella korisukkaa ovat tuulettaneet Lenni Hervola (18P/3LP/6S),  Henri Mennander (15P/7LP) sekä Huimastakin juniorivuosilta tuttu Tuukka Härsilä (8P/2,5LP).

Helsingin NMKY:llä, kuten myös Huimalla on pitkä ja kunnioitettava historia suomalaisessa koripallossa. Helsingin NMKY on voittanut peräti seitsemän Suomen mestaruutta, vaikkakin viimeisin mestaruus on vuodelta 1992. Aikoinaan Huima ja Helsingin NMKY putosivat yhdessä SM-sarjasta 1980-luvun alussa ja kävivät kovia taisteluita paluusta takaisin, mikä toi mukanaan paljon hienoja muistoja.

Helsingin NMKY:tä edustanut Gerald Lee Senior oli tuohon aikaan ensimmäisiä amerikkalaispelaajia jotka saivat Suomen kansalaisuuden usean vuoden asumisen jälkeen. Namika nähtiinkin Äänekoskella tästä johtuen useasti kahden amerikkalaistaustaisen pelaajan vahvistamana.

Puoliajalla Huiman kahvio palvelee yläkerrassa! Tervetuloa peliin, sillä koris on parasta Pankkarilla!

Historian siipien havinaa

Huima ja HNMKY ottivat kovasti yhteen 80-luvun alkupuolella. HNMKY:n valmentaja, sittemmin maajoukkuettakin valmentanut Eero Saarinen kiittelee Äänekosken tunnelmaa ja vastustajaa taiston tauottua: ”Äänekosken kaltaiset paikat ovat koripalloilun suola, jos tällaisia olisi enempikin olisi koko koripalloilumme kuva positiivisempi”.

Saarinen jatkaa: ”Takamiesten agressiivisesta puolustuksesta tykkään, se ei nojaa mihinkään muuhun kuin pallolisen pelaajan painostukseen ja toisaalta auttavaan joukkuepuolustukseen”. Tällä kaudella Saarisen apuvalmentajana toimi muuan nuori Henrik Dettman.

Lehtijutusta selviää, että Namikan kokoonpanossa tuolla kaudella pelasi myös hiljattain edesmennyt Mikko Kallela. Äänekosken Huima haluaa kunnioittaa hänen muistoaan.

Huima Basketball