Otteluennakon tarjoaa Acgo Reman – Huimalla kauden toinen voitto tähtäimessä

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  31.10.2023

Teksti: Teemu Blom

Lauantaina Huima nappasi viimein kaikkien odottaman avausvoiton, kun Helsingin Namika kaatui lopulta selvästi alkuvaikeuksien jälkeen. Avausvoiton takuumies oli Core’von Lott, joka on parantanut peli peliltä. Lauantaina hän mätti peräti 31 pistettä ja nappasi 8 levypalloa. Nyt myös muusta joukkueesta löytyi hyvin tukea. Veeti Jämsen oli yksi pelin ratkaisijoista puoliajan jälkeen upottamalla peräti 14 pistettä ilman ohiheittoja. Isaiah Lewis paransi tilastojaan pelin loppua kohden ja myös Kalle Kalin heitti hyvällä prosentilla.

Nämä pelaajat ovat avainasemassa myös ottelussa Pyrintö Akatemia A:ta vastaan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Huima voitti molemmat kohtaamiset. Marraskuussa Tampereella voitto oli suurinumeroisesti 69-105 mutta kevään Äänekosken peli oli tasainen, kun Huima vei voiton 95-93. Helppoon iltaan ei siis kannata äänekoskelaisten tuudittautua.

Päävalmentaja Tommi Koskisen kommentit: ”Viime pelissä saimme kaivatun voiton ja onnistumisia tuli laajemmalla rintamalla. Core’von Lott pelasi syksyn parhaan pelinsä. Voitto helpottaa joukkueen stressitilaa ja seuraavaan peliin on nyt helpompi lähteä. Yhtään vastustajaa tässä sarjassa ei kuitenkaan voi aliarvioida. Torstai-illan kokoonpanosta ovat poissa edelleen Gleb Sokolov sekä Joona Lasarov”.

Pyrinnön joukkueesta parhaiten ovat esiintyneet liigajoukkueen kokoonpanossakin nähdyt Kion Williams (25 pistettä), Aaron Montonen (14 pistettä) sekä Roni Ahvenjärvi (13 pistettä). Kaikki eivät kuitenkaan ole esiintyneet jokaisessa ottelussa. Pyrinnön syksy, sekä liiga- että akatemiajoukkueen osalta, on toistaiseksi ollut tahmea. Akatemia on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja erikoista on se, että he ovat jokaisessa ottelussa tehneet tasan 78 pistettä. Liigajoukkue on tätä ennakkoa kirjoitettaessa puolestaan onnistunut voittamaan vain yhden viidestä pelistään. Parannettavaa siis tamperelaisjoukkueella piisaa ja nähtäväksi jää kääntyykö suunta torstaina Äänekoskella.”

Historian siipien havinaa

Huiman ja Pyrinnön väliset ottelut olivat kovia taistoja SM-sarjassa 1980-luvun alussa. Liki täysi liikuntatalon katsomo todisti monesti kotijoukkueen voittoa. Tuohon aikaan valtakunnallisissa sarjoissa oli kokeilussa 4 x 12 minuutin peliaika NBA:n tapaan.

Otteluiden pistemäärä kasvoi ja useasti mentiin yli 100 pisteen peleihin vaikka tuohon aikaan ei kolmen pisteen heittoa vielä tunnettukaan suomalaisissa sarjoissa. Huiman Chuck Threets eli tuttavallisemmin Suke oli yleisön suursuosikki. Suke pelasi Äänekoskella kolme peräkkäistä kautta ja pikkupoikien pihapeleissä joka toinen halusi olla Suke. Ainoalla kaudellaan pääsarjassa 1981-82 Threets oli sarjan toiseksi paras levypalloissa ja pistetilastossakin koko sarjan kuudes 26 pisteen keskiarvollaan.

Huima Basketball