Otteluennakon tarjoaa Acgo Reman – Huima kohtaa JBA:n paikallisottelussa tiistaina 7.11.

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  6.11.2023

Teksti: Teemu Blom

Huiman kotiotteluiden putki jatkuu tiistaina 7.11. paikallisottelulla JBA:ta (Jyväskylä Basketball Academy) vastaan. Sarjan avausottelussa Jyväskylässä Huimalle tuli tappio pistein 76-88. Sen jälkeen Huima on onnistunut voittamaan useamman ottelun ja peli on parantunut vaikka joukkuetta ovat vaivanneet satunnaiset nukahtamisjaksot. Hyökkäyksen ja puolustuksen roolit ovat alkaneet hahmottua paremmin ja tämä on auttanut pelaajia löytämään yksilöllisiä ratkaisuja. Edellisessä pelissä Isaiah Lewis loisti Pyrintöä vastaan, tehden peräti 30 pistettä kolmessa jaksossa, kun taas Ian Uwamungu nousi esiin pelin lopussa ratkaisevilla koreillaan. Veeti Jämsen ja Kalle Kalin ovat esiintyneet tasaisen varmasti viime peleissä.

”Yritetään poistaa ne huonot jaksot pelistämme, joissa olemme menettäneet johtoaseman. Hyökkäyspeli on ollut haasteellista ja vastustaja on päässyt juoksemaan helppoja koreja. Jyväskylää vastaan tähän ei ole varaa”, kommentoi päävalmentaja Tommi Koskinen.

JBA on jatkanut hyviä otteitaan suoraan viime kevään finaaleista. Joukkue voitti varmoin ottein neljä ensimmäistä peliään mutta perjantaina Tapiolan Honka näytti jyväskyläläisille kaapin paikan voittamalla reiluin lukemin. Tähän asti tasaisen varmasti suorittaneesta joukkueesta on oikeastaan vaikeaa nostaa esiin yhtä tai kahta onnistujaa, vaikka joukkue menetti kesällä useita runkopelaajia. Eino Pällijeff, Roope Filtness ja Elmeri Abbey ovat tehneet noin 15 pistettä per ottelu. Heidän lisäkseen Huiman entiset pelaajat Juuso Salmi ja Samatar Abokar ovat antaneet hyvää tukea.

Tilastotietoja: Huiman Veeti Jämsen ja JBA:n Aarre Abbey ovat 1. divisionan A-sarjan parhaat kolmen pisteen heittäjät. Molempien heittoprosentti on 57,14. Veeti johtaa tilastoa, sillä hän on heittänyt 14 yrityksestä 8 kertaa koriin, kun taas Aarre Abbey on onnistunut 7 yrityksestä 4 kertaa.”

Tervetuloa Pankkari Areenalle tiistaina 7.11. klo 18.30. Huiman kahvio palvelee ennen peliä ja puoliajalla. Liput 10/8 euroa.

Historian siipien havinaa

Huima Basketball