Otteluennakon (preseason) tarjoaa Agco Reman: Huima kohtaa Oulu Basketballin revanssipelissä

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  21.9.2023

Kirjoittaja: Teemu Blom

Mä tunnen kuinka vauhti kiihtyy laulavat Matti ja Teppo. Vauhti kiihtyy myös pikku hiljaa Huiman miesten koripallojoukkueella, kun mennään kohti pelikautta 2023-2024. Järjestyksessään kolmas preseason -peli kotisalissa on vuorossa perjantaina Oulu Basketballia vastaan. Oulu kohdattiin jo edellisenä viikonloppuna heidän koti areenalla ja nyt on vuorossa revanssi Huiman kotisalissa. Oulun peli jätti Huimalle hampaankoloon kolmen pisteen vieras tappion.

Huiman joukkue on uudistunut jonkin verran sitten viime kevään play off -pelien. Amerikkalaisvahvistukset Naylor ja Buskey pääsivät urallaan eteenpäin ja löysivät pelipaikat Uruguayn ja Islannin sarjoista. Tilalle löydettiin Chicagosta kotoisin oleva Core’von Lott (185 cm) sekä Isaiah Lewis (201 cm). Pojat ovatkin jo esittäneet lupaavia otteita aiemmissa peleissä, sillä Oulun pelissä Isaiah paukutti peräti 41 pistettä.

Kotimaisista pelaajista poissa on Timi Puittinen, joka siirtyi Lapuan korisliiga -joukkueeseen. Tilalle saatiin Järvenpään Raiderseista siirtynyt Semi Saari, 188 cm. Semi oli joukkueensa paras kotimainen pistemies viime kaudella.

Tänä syksynäkään emme ole säilyneet loukkaantumisilta, sillä Gleb Sokolov on poissa pitkälle syyskautta polvioperaation takia. Myös Kalle Kalin on puuttunut parista edellisestä pelistä polven takia.

Huimassa haluttiin rosteriin leveyttä ja koska Äänekoski sekä Huima on ihanteellinen paikka kehittyville pelaajille oli Tommin valmennukseen tyrkyllä heti Kotkan kasvatti Ian Uwamungu 188 cm. Perjantaina pelattavassa ottelussa näemme kokeilussa kentällä myös Waheid Hassanin, jolta löytyy pituutta 197 cm.

”Preseason-peleissä meillä on yhtenä tavoitteena löytää se joukkueen yhteispeli ja jatkuvasti kehittyä, eikä pelkkä tulos ole ensisijainen. Tiedämme, että harjoituskertoja on ollut vielä rajallisesti nykyisellä kokoonpanolla mutta olemme motivoituneita tekemään kovasti töitä”, kommentoi Tommi Koskinen.

Oulun joukkue saapuu Äänekoskelle viime vuotiseen tapaan Juha Valkaman valmennuksessa. Viime kautiset kolme amerikkalaisvahvistusta ovat korvautuneet 203 cm Brandon Lawanilla sekä peräti 208 cm pitkällä Justin Brownilla. Kotimainen osasto heillä jatkaa paljolti viime vuotisella kokoonpanolla.

Toivotamme teidät tervetulleeksi sankoin joukoin seuraaman peliä perjantaina 22.9.2023 klo 18.30 Pankkarille.

Huima Basketball