Otteluennakon tarjoaa Agco Reman: Kausi 2023-2024 lähestyy – Viimeinen preseason-peli ennen jännittävää pelikautta

Kirjoittaja:  Heini Konola  |  26.9.2023

Teksti: Teemu Blom

Viimeinen kauden alkua edeltävä preseason-peli siintää horisontissa ennen varsinaista viikon päästä perjantaina alkavaa pelikautta. Keskiviikon ottelussa vastaan asettuu meille tuttu naapuri Jyväskylä Basket Academy. Edellisessä kohtaamisessa JBA vei voiton Huimasta, joka pelasi tuolloin ensimmäistä treenipeliään. Kuitenkin sen jälkeen on tapahtunut muutoksia ja vahvistuksia.

Huiman riveihin ovat liittyneet amerikkalaisvahvistukset Core’von Lott ja Isaiah Lewis. Huiman peli on kehittynyt peli peliltä ja viimeisimmässä ottelussa saimme jo voiton Oulun Basketballista. Oulun pelissä näimme Huimalta ratkaisuvoimaa enemmän, kuin pitkään aikaan.

Jää nähtäväksi, riittääkö laajentunut pelaajamateriaali ja ahkera harjoittelu horjuttamaan paikalliskilpailijaamme. Kuinka paljon vielä onkaan parannettavaa, kun sarja-avaus on vain reilun viikon päässä?

Vastustaja JBA on kokenut muutoksia sitten viime kevään finaalien. Poissa ovat Huimasta tutut Kalle Koivunen ja Tiitus Kuukkanen. Tällä kaudella Jyväskyläläisten kokoonpanosta puuttuu myös Oliver Kanden, joka suuntasi Kauhajoelle sekä Lauri Jäntti.

Huiman kasvatti Juuso Salmi jatkaa uraansa Jyväskylässä Mikko Tupamäen valmennuksessa. Avainpelaajana lienee myös korisliigasta takaisin Jyväskylään siirtynyt Niilo Kärkkäinen. Elmeri Abbey, joka esitti jo viime kaudella lupaavia otteita, lienee myös kehittynyt vuoden aikana.

”Huiman peli on vielä kesken. Etsimme vielä oikeaa yhteispelin rytmiä ja erityisesti lisää tempoa otteluun JBA:ta vastaan. Jyväskylä on erilainen joukkue, kuin Oulu oli ja haaste keskiviikkona on siksi astetta kovempi”, kommentoi Tommi Koskinen.

Ian Uwamunga ei vielä pelaa tässä ottelussa mutta Kalle Kalin on day-to-day, joten hän saattaa olla mukana ellei päätetä säästellä häntä. Lopullinen päätös selviää ottelupäivänä.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi tämän kauden viimeiseen preseason-peliin. Nähdään Pankkarilla!

Huima Basketball